Oamenii lui Donald Trump, contacte repetate cu agenți ruși înaintea alegerilor. Președintele american: ”Știrea este falsă”

Donald Trump (Facebook)
Donald Trump (Facebook)

Echipa de campanie a președintelui american Donald Trump a comunicat repetat cu serviciile de informații ruse în timpul alegerilor pentru Casa Albă.

Potrivit New York Times, patru înalți responsabili americani au precizat că există numeroase discuții telefonice între echipa de campanie a noului președinte american și membri ai serviciilor secrete rusești.

Publicația americană mai scrie că anchetatorii americani, care adunau probe în cazul atacurilor cibernetice rusești asupra serverelor Comitetului național al Partidului Democrat.

Paul Manafort, fost președinte al campaniei miliardarului republican și ex-consultant politic în Rusia și în Ucraina, a negat vehement acuzațiile.

”Este absurd. Nu am fost implicat niciodată în ceva cu guvernul rus sau cu administrația lui Vladimir Putin”, a spus acesta, adăugând: ”Nu e ca și cum acești oameni ar purta insigne pe care să scrie: Eu sunt un agent al serviciilor secrete ruse”.

Agenții de informații americani au precizat, însă, că deocamdată nu au găsit dovezi ale unei eventuale colaborari ale echipei lui Trump cu rușii în ceea ce privește atacurile cibernetice sau a altor modalități de influențare a alegerilor.

Aceste caz vine la scurt timp după ce generalul Michael Flynn, consilier pe securitate națională la Casa Albă, a demisionat din funcție, după ce au apărut conversațiile pe care le purta cu ambasadorul Rusiei despre situația sancțiunilor impuse Moscovei.

Administrația prezidențială americană nu a emis un răspuns oficial în acest caz, pe care președintele Donald Trump l-a catalogat ca fiind ”știri false” într-o conferință de presă de o oră și 15 minute, în care a criticat dur presa, dar și alte aspecte ale vieții americane.

”Nu am văzut jurnaliști mai necinstiți decât cei care se ocupă de politică”, a declarat Trump, precizând că în cazul Michael Flynn, acuzațiile sunt adevărate.

”Conversațiile sunt adevărate, însă știrea este falsă, deoarece foarte multe știri sunt false”, a mai spus președintele american.

”Mâine vor scrie: ”Donald Trump ceartă presa”. Nu cert presa. Doar vă spun. Știți că sunteți oameni necinstiți. Dar nu vă cert. Iubesc ce fac acum. Mă simt bine”, și-a încheiat cazul Donald Trump.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.