Dirijorul Filarmonicii „George Enescu” a murit din cauza coronavirusului

Camil Marinescu (56 de ani), dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a decedat, luni, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Artistul a fost dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” în perioada 2012-2019, scrie Adevărul.ro.

Anunţul a fost făcut de fratele său, Ciprian Marinescu: „Din păcate, după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am. Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau să comunic, dacă nu răspund la mesaje, vă rog frumos să mă scuzaţi. Dumnezeu să-l odihnească în Pace!”.

Filarmonica „George Enescu” şi-a exprimat regretul faţă de dispariţia talentatului dirijor Camil Marinescu (1964-2020), colaborator remarcabil al instituţiei.

Artistul a fost dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” în perioada 2012-2019, arată reprezntanţii Filarmoinicii. „A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa de fagot. La dirijat a fost discipol al maeştrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti”, se arată în comunicat.

Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania. „Începând cu 2002, Camil Marinescu a fost rezident în Japonia, activitatea să internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel. Dirijând atât repertoriul de teatru liric, cât şi repertoriul simfonic, a fost invitat să conducă Minneapolis Opera House din Minnesota (SUA), orchestra OSM din Montreal, Westdeutscher Rundfunk – Köln, Komische Oper din Berlin, Mitteldeutscher Rundfunk din Leipzig”, se arată în comunicatul Filarmonicii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.