Directorul Pfizer: Ne întoarcem la viața normală într-un an

mamă bebeluș mască coronavirus
Foto: marcinjozwiak / pixabay.com

Directorul general și președintele Pfizer, Albert Bourla, crede că lumea va reveni la viața normală în aproximativ un an. De asemenea, acesta adaugă că, probabil, va fi nevoie de vaccinare anuală împotriva COVID-19.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală. Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări, dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a declarat Bourla, într-un interviu acordat la emisiunea „The Week”, de la ABC.

De aceeași părere este și șeful Moderna, Stephane Bancel, care a mai adăugat, pentru presa din Germania, că „oamenii care nu s-au vaccinat se vor imuniza natural, pentru că varianta Delta este extrem de contagioasă și astfel se va încheia pandemia, iar situația va fi similară gripei”.

Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a spus Bourla.