Directorul CFR, după ce două trenuri au deraiat: „M-ați trezit din somn. Nu s-a întâmplat nimic”

tren deraiat hunedoara
Trenul de călători care a deraiat în data de 23 decembrie 2018 în județul Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara

După ce două trenuri au deraiat sâmbătă, 2 martie, în decurs de doar câteva ore, directorul CFR Călători Leon Bărbulescu a avut o reacție bizară la postul de televiziune Antena 3. El a declarat că nu s-a întâmplat nimic deosebit și s-a arătat nemulțumit de faptul că a fost trezit din somn, relatează hotnews.ro.

Un tren de călători care circula din Braşov spre Mediaş a deraiat sâmbătă dimineaţă în judeţul Braşov, la Racoş, iar câteva ore mai târziu, locomotiva unui tren care circula de la Braşov la Curtici a deraiat la ieşirea din localitatea Săvârşin din județul Arad.

Contactat de Antena 3, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a spus că nu au fost evenimente deosebite, iar „călătorii au fost în regulă”.

„Noi nu avem la momentul ăsta o cauza exactă. În ambele situații, nu cred că e vorba de locomotivă, dar nu mă pot pronunța acum. Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit”, a declarat Leon Bărbulescu.

Când jurnalistul i-a atras atenția că au loc tot mai multe astfel de incidente, directorul a replicat: „Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine (…) Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn”.

În ciuda spuselor directorului CFR Călători, tot mai multe trenuri au deraiat în România în ultimul timp. Pe 23 decembrie 2018, ultimele 3 vagoane aflate în componența trenului IR 1821, care circula de la Bucureşti Nord la Arad, au deraiat între stațiile Petroșani și Subcetate, în județul Hunedoara.

În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători. O persoană care stătea în ușa trenului a fost aruncată din tren, s-a rănit și a fost preluată de un echipaj al Ambulanței.

În aceeași zi de 23 decembrie, la scurt timp după ce a deraiat trenul din Hunedoara, a mai deraiat un tren, de acestă dată în județul Caraș-Severin. Spre deosebire de trenul de călători care a deraiat în județul Hunedoara, acest al doilea tren era un mărfar ce transporta cereale.

Trenul mergea de la București la Timișoara și a deraiat între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa din județul Caraş-Severin.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.