Director acuzat că a încercat să fure lemnul de foc al școlii. „N-aș fi crezut pe nimeni în stare să fure lemnele copiilor”

lemne
Foto: comfall / pixabay.com

Directorul unei școli din județul Mehedinți este anchetat de poliție, fiind suspectat că a încercat să fure un camion cu lemne care aparțineau, de fapt, școlii, relatează postul de televiziune Digi 24.

La școala generală din Isverna, județul Mehedinți, ar fi trebuit să ajungă două transporturi de 19 metri cubi de lemne fiecare. După ce primul transport a fost descărcat, al doilea nu a mai sosit la destinație. A fost găsit însă în curtea pensiunii administrate de directorul școlii.

Marius Răescu, un localnic, a fost cel care a anunțat autoritățile: „Am observat un camion care descărca material lemnos în curtea acestei pensiuni. Ulterior, la jumătate de oră, camionul a plecat. N-aș fi crezut în stare pe nimeni să fure din lemnele copiilor sau din bunurile școlii.”

În replică, directorul Marian Balaci a spus că în timpul celui de-al doilea transport de lemn camionul s-a defectat chiar lângă pensiunea lui, iar din acest motiv i-a spus șoferului să le depoziteze temporar la el în curte deoarece are pază, urmând ca ulterior lemnele să fie cărate la școală cu camionetele și tractoarele.

Polițiștii au venit la fața locului, au confiscat lemnul în valoare de 5.000 de lei și l-au dus apoi în curtea școlii.

Nici localnicii și nici reprezentanții primăriei nu cred varianta directorului.

„Surprinzător s-a defectat exact în dreptul pensiunii. Și cum le-a descărcat dacă se defecta mașina și cum a plecat de acolo? Poliția când a venit n-a mai găsit nici mașina. Șoferul a și declarat că nu a avut nicio problemă cu mașina”, a declarat pentru Digi 24 Ion Stoican, administratorul Primăriei Comunei Isverna.

Acum, poliția se face anchetă pentru delapidare.

Foto: comfall / pixabay.com