Dinamo, salvată de la retrogradare de celelalte cluburi din Liga 1

Foto: Dinamo București / Facebook

Cu excepția celor de la FC Botoșani, reprezentanții celorlalte 13 formații din primul eșalon valoric al fotbalului românesc au fost de acord cu creșterea imediată a numărului de echipe din Liga 1, fapt care o salvează de la retrogradare pe suferinda Dinamo București.

Dinamoviștii, care alături de steliști nu au fost vreodată implicați în vreun meci din liga a doua, erau penultimii în clasament, cu slabe mici de salvare.

Cu lotul subțiat din cauza a numeroase vicisitudini, afectat sever și de epidemia de coronavirus, ”câinii roșii” au primit o mână de ajutor din partea Comitetului Executiv al FRF.

S-a decis mărirea numărului de echipe din Liga 1, de la 14 la 16! Astfel, Dinamo nu va retrograda, iar ultima clasată Chindia Târgoviște merge la barajul cu CS Mioveni.

FRF și-a grăbit decizia de creștere a numărului de echipe în Liga 1, care se întoarce la 16, mai devreme decât o avea în plan, adică din 2021-2022.

Problemele cauzate de pandemia de coronavirus au grăbit încă lucrurile. Dinamo va suferi doar o retrogradare morală, după cele financiare și sportive din ultima vreme.

Clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare se va lupta, probabil, pentru evitarea retrogradării și în sezonul viitor, după ce timp de mai bine de șapte decenii a țintit mereu primul loc.