Dinamo București, eliminată din Liga Campionilor de criza coronavirusului

Dinamoviștii sunt încurajați frenetic meci de meci. Foto: Dinamo Bucuresti Handbal Club / Facebook

Toate cele trei echipe românești calificate în fazele superioare ale competițiilor de elită din handbalul european ar putea rata turneele Final 4 în acest sezon, din cauza crizei provocate de COVID-19.

Potrivit Federației Europene de Handbal, Dinamo București nu va mai disputa duelul de gală cu puternica formație franceză Paris Saint-Germain, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, urmând ca toate partidele din această fază a întrecerii să fie anulate.

Handbaliștii de la Dinamo au făcut un sezon extraordinar în Liga Campionilor, reușind calificarea în faza eliminatorie după două victorii frumoase cu portughezii de la Sporting Lisabona, după ce au reușit să câștige, fără înfrângere în 10 meciuri, și Grupa D a întrecerii.

Potrivit EHF, în turneul Final 4 al Ligii Campionilor din acest an, care se va desfășura la sfârșitul anului, în 28 și 29 decembrie, la Koln, în Germania, vor juca Barcelona, PSG, THW Kiel și Veszprem, cele mai bune două echipe din Grupele A și B.

În Liga Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureștii și SCM Râmnicu Vâlcea ar putea rata, la rândul lor, turneul Final 4.

Bucureștencele ar fi trebuit să întâlnească echipa maghiară din Gyor, în timp ce vâlcencele aveau programat un duel cu franțuzoaicele de la Metz.

EHF a anunțat că se caută o posibilitate de organizare și a sferturilor de finală alături de Final 4-ul de la Budapesta, în perioada 3-6 septembrie, însă dacă se va ajunge la amânarea meciurilor până în luna octombrie, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea vor rata meciurile pentru trofeu.

Dacă nu se vor disputa sferturile de finală, în Final 4 vor ajunge Metz, Esbjerg, Gyor și Brest, care au ocupat primele două locuri în cele două grupe principale ale Ligii Campionilor în acest sezon.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.