Din problemele Parlamentului. Ciobanii pot avea cel mult trei câini

Parlamentarii au decis să limiteze numărul de câini pe care îi poate avea un cioban (Wikimedia Commons)
Parlamentarii au decis să limiteze numărul de câini pe care îi poate avea un cioban (Wikimedia Commons)

Parlamentarii români au adoptat o lege care impune ciobanilor, în funcție de regiune, un număr fix de câini pe care au voie să îi țină la stână ciobanii.

Ca și cum toate problemele țării ar fi fost deja rezolvate, parlamentarii români au modificat legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic interzice ”însoțirii turmelor și cirezilor de către câini însoțitori al căror număr este mai mare de trei în zona de munte, de doi în zona de deal și de unu la câmpie”.

Ciobanii spun că numărul câinilor este prea mic și amenință cu proteste, în data de 15 decembrie, în fața Parlamentului, scrie PRO TV.

„Cine a mai pomenit așa ceva. Eu de cincizeci de ani cresc oi și mereu am avut câte șase, șapte chiar opt câini la turma. Să rămân cu doi? Ce fac? Au veni lupii chiar aici și mi-au atacat oile. Acum o să vină să ne dea și amenzi”, a spus, pentru sursa citată, Ioan Moga, care are două turme de câte 900 de ori, păzite de patru câini.

Legea susține că o stână pate avea doar un câine mare și unul mic.

Amenzile sunt între 500 și 1.500 de lei. Vânătorii susțin că legea a fost introdusă pentru a proteja animalele sălbatice de talie mijlocie, care sunt atacate de câinii de pază.

Recomandările editorilor GreatNews: