Din ce țară e turistul care și-a scris numele pe Colosseum

turist colosseum roma

Sursa: Captură YouTube

Turistul care și-a scrijelit numele său și pe al iubitei sale pe un zid al Colosseumului din Roma a fost identificat. El este din Marea Britanie și riscă până la 5 ani de închisoare pentru fapta sa, relatează CNN.

Bărbatul a gravat „Ivan + Hayley 23” pe Colosseum, celebrul amfiteatru roman din capitala Italiei, vechi de aproape 2.000 de ani.

El a fost filmat de un trecător în timp ce scria cele două prenume, iar astfel a fost identificat de poliție. Bărbatul și partenera sa sunt din Marea Britanie.

Carabinierii, o forță de poliție militară, au „identificat persoana presupusă a fi responsabilă pentru actul necivilizat și absurd comis la Colosseum”, a anunțat pe Twitter ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano.

„Un gest care a jignit pe toată lumea de pe glob care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor și a istoriei”, a adăugat el.

Tweet-ul său a confirmat că „Ivan și Hayley” sunt considerate a fi numele turistului și al iubitei sale. Ulterior, ministrul a dat de înțeles că acest caz va ajunge în instanța în judecată.

„Sper că justiția își va urma cursul, aplicând legea cu rigurozitate”, a scris el. „Dacă se va ajunge la proces, Ministerul Culturii va apărea în calitate de reclamant”.

Dacă va fi găsit vinovat de o infracțiune, bărbatul ar putea fi condamnat la plata unei amenzi de cel puțin 15.000 de euro sau ar putea primi până la 5 ani de închisoare.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version