Dieta unui campion. Ce mănâncă Novak Djokovic zilnic

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons
FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Novak Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie. A câștigat până acum 17 întreceri grand slam și este al treilea în topul jucătorilor cu cele mai multe astfel de titluri, după Roger Federer (20) și Rafael Nadal (19). Cel mai recent titlu este cel de la Australian Open, care l-a adus din nou pe locul 1 mondial.

Pe lângă pregătirea fizică și mentală, pentru un sportiv e foarte important și ce mănâncă. La acest capitol, pentru Djokovic a început o schimbare în 2010. Cu ajutorul unui nutriționist sârb, Igor Cetojevic, Nole și-a schimbat radical alimentația, potrivit Hotnews.ro.

A descoperit atunci că are intoleranță la gluten, se mișca mai greu, avea o sensație de balonare și avea dificultăți în respirație. Imediat după ce a renunțat la produsele cu gluten, a început să simtă mult mai bine fizic și mental și a căpătat o flexibilitate suplimentară.

Ce mănâncă Novak Djokovik?

Prima zi. Începe cu un pahar cu apă și apoi două lingurițe de miere, apoi musli pe bază de ovăz (fără gluten), stafide, afine, semințe de dovleac sau floarea soarelui și migdale. La sfârșitul dimineții preferă o felie de pâine fără gluten sau biscuiți cu avocado și ton.

La prânz mănâncă un măr cu unt de alune sau pepene galben. La cină de obicei mănâncă o salată, minestrone și un file de somon cu roșii sărate.

A doua zi. Bea un pahar cu apă și două lingurițe de miere. Apoi mănâncă o banană cu unt de arahide și fructe. Apoi, pâine prăjită fără gluten, cu unt de migdale și miere. La prânz mănâncă fructe și nuci. Seara mănâncă o salată cu ton, cu boabe de fasole cannellini și o supă de roșii.

A treia zi. Dimineață bea un pahar cu apă, ia două linguri de miere și mănâncă ovăz cu arahide și banane cu unt de fructe. Mai târziu mănâncă hummus, mere și alte crudități. La prânz va mânca o salată, apoi paste fără gluten și avocado cu biscuiți și fructe. La cină mănâncă salată de avocado, supă de morcov și ghimbir și pui prăjit cu lămâie.

FOTO: Carine06/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.