Diana Șoșoacă intră în Parlamentul European, cu voturile românilor din diaspora

diana șoșoacă
Sursa: Pagina de Facebook Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă intră în Parlamentul European, după ce partidul său, SOS România, a obținut două mandate de europarlamentar, anunță G4Media.ro. Al doilea pe lista candidaților la europarlamentare este Luis Lazarus.

Și postul de televiziune Digi 24 anunță că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au reușit să obțină câte un mandat de eurodeputat.

În țară, SOS România a obținut un scor slab, de 3%, însă în diaspora, partidul Dianei Șoșoacă a luat 13%, reușind așadar să treacă pragul electoral și să trimită 2 eurodeputați în PE.

Potrivit primului exit-poll CURS-Avangarde publicat aseară, valabil pentru ora 20:30, SOS România ar fi obținut doar 3%. Ulterior, un exit-poll valabil pentru ora 22:00 anunța că SOS România avea 4%.

În total, România va avea 33 de eurodeputați în Parlamentul European. Din calculele de până acum, se pare că Alianța PSD-PNL va avea 19 sau 20 de mandate, AUR – 6 mandate, Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) 3 mandate, UDMR 2 mandate și SOS România 2 mandate.

Potrivit Digi 24, a reușit să obțină un mandat de europarlamentar și independentul Nicolae Ștefănuță.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.