Încă un spital din România s-a închis. Dezastrul continuă în sistemul medical

spitalul județean deva
Foto: Pagina de Facebook Spitalul Județean Deva

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis, începând de duminică seara, în totalitate, astfel că nimeni nu intră şi nimeni nu iese timp de 14 zile, iar niciun pacient nu va fi internat sau externat în acest interval, anunță postul de televiziune Digi24.

Acesta este al 3-lea spital din țară intrat în carantină, după Spitalul Dimitrie Gerota din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Spitalul din Deva a intrat în carantină după ce mai mulți medici au fost contaminați cu noul coronavirus.

În total, cel puțin 5 medici (3 de la Oncologie, unul de la ATI și unul de la Medicină Internă) și 13 pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Deva sunt infectați cu coronavirus.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a declarat la Digi24 că managerul Spitalului Județean de Urgență a fost suspendat începând de luni dimineață de la ora 10:00. Potecă l-a acuzat pe managerul spitalului, Daniela Roșca, că nu a luat nicio măsură pentru a preveni această situație.

În spital sunt internați în acest moment 69 de pacienți, care urmează să fie izolați și testați, a mai spus prefectul.

Personalul medical sănătos va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile.

Potrivit autorităților, în cele două săptămâni spitalul va fi dezinfectat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.