Detergenții bio. Tot ce trebuie să știi despre folosirea lor

Detergenții bio pot fi folosiți atât pentru rufe, cât și pentru alte obiecte din casa dumneavoastră (republicabio.ro)
Detergenții bio pot fi folosiți atât pentru rufe, cât și pentru alte obiecte din casa dumneavoastră (republicabio.ro)

Diferența majoră dintre detergenții bio și cei tradiționali este absența substanțelor chimice, realizate în laborator, și folosirea enzimelor naturale pentru curățare.

Există o gamă largă de detergenți bio, de la produse ecologice pentru spălarea vaselor, la cele pentru toalete, cât și pentru toate suprafețele.

Dacă doriți să încercați un detergent bio, vă recomandăm aceste produse. Pentru a afla mai multe despre cum să vă curățați casa într-un mod cât mai sănătos, intrați aici.

Detergenții ecologici au un pH neutru, îndepărtează grăsimea și petele și nu irită pielea. Detergenții bio sunt foarte puternici și concentrați. Puteți dilua o cantitate de 20 de mililitri de detergent în 5 litri de apă.

Produsele nu conțin agenți de spumare sau de gelificare. Majoritatea detergenților conțin uleiuri esențiale, care provin din agricultura ecologică, toate produsele fiind biodegradabile.

Detergenții eco au o densitate mai mică, însă sunt organici și eficienți. Aceste produse sunt termosensibile, devenind mai vâscos în apă rece și mai lichid în apă caldă. Nu conțin substanțe chimice, tensioactive, de laborator.

Detergenții bio, prietenoși cu casa dumneavoastră

Dacă nu ați folosit până acum detergenții bio, nu aveți de ce să nu o faceți pe viitor. Puteți opta chiar și pentru detergenți pentru spălat biberoane, existând produse speciale pentru pardoseli, suprafețe din plastic, geamuri, oglinzi sau alte materiale.

Toate aceste substanțe sunt antibacteriene.

Există produse și pentru mașina de spălat, cum ar fi soluțiile anticalcar și detartrant ecologic, realizate din lămâie și mentă, creme abrazive pentru curățare și sare regenerantă pentru mașinile de spălat vase.

Dacă suferiți de alegerii, există numeroși detergenți bio antialergenici.

Tot din gama ecologică puteți opta pentru creme pentru mobilă și piele cu ceară de albine, săpunuri lichide cu ulei de lavandă sau detergenți lichizi pentru spălat vase, cu gălbenele.

Produsele de curățare pot fi folosite pe orice suprafață lavabilă, pentru curățare și dezinfectare. Majoritatea detergenților bio sunt ideali pentru bucătărie, baie și podele. Pentru maximum de eficiență, produsul poate fi folosit și nediluat.

Dacă folosiți detergenți ecologici pentru rufe, pentru un efect sporit, uscați hainele în aer liber.

Toate produsele sunt economice și foarte ușor de folosit, dar, cel mai important, sunt realizate pe bază de ingrediente naturale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.