Detalii despre afecțiunea de care suferă Simona Halep și care este tratamentul

Simona Halep a anunțat că, în urma unui control medical amănunțit, medicii au descoperit că suferă de hernie de disc. Ce este hernia de disc?

Potrivit dicționarelor medicale, se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul măduvei spinării și coloanei vertebrale și duce la dureri foarte puternice de spate.

Cele mai întâlnite forme de hernie de disc sunt lombară și cervicală. Tratamentul nu se amână pentru că poate duce la agravarea afecțiunii. Se poate ajunge până la afectarea mobilității.

Hernia de disc se poate trata prin fizioterapie și kinetoterapie, însă în unele cazuri, în care afecțiunea este avansată, e nevoie de operație. Prin intervenția chirurgicală se înlătură fragmentele de disc sau chiar întregul disc herniat care comprimă nervii spinali.

Simona Halep s-a întors luni în țară, după ce a abandonat din prima rundă turneul de la Beijing. În acest moment este pe primul loc în clasament mondial. Are patru înfrângeri consecutive, ultima victorie fiind la mijlocul lunii august, când a învins-o pe Aryna Sabalenka în semifinalele turneului de la Cincinnati.

„Am fost foarte pregătită înainte să plec, m-am antrenat foarte bine după US Open, pentru că eram nemulţumită de rezultatul de acolo. M-am dus cu încredere, pozitivă, dar duminică, la antrenament, mi s-a blocat spatele.

Am stat două zile, am făcut tratament, mi s-a mai dat drumnul, dar tot nu am putut să joc normal. După Wuhan s-a dus durerea şi pe picior puţin. Regret puţin că am continuat să joc la Wuhan”, a declarat Simona Halep la revenirea pe aeroportul Otopeni.