Despăgubire uriașă. CNAIR, obligată să-i plătească daune morale unui șofer din cauza unei gropi din șosea

șosea gropi

Foto: odejacob / pixbay.com

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost obligată să plătească daune morale în valoare de 25.000 de euro unui bărbat care a fost aproape de a-și pierde viața din cauza unei gropi, relatează publicația locală independentonline.ro.

Sentința a fost dată de Tribunalul Ialomița. În septembrie 2020, bărbatul originar din Făcăeni, județul Ialomița, se deplasa pe DN3B Fetești-Chirana.

Marian Ionuț Codolban a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și, pentru a evita un impact cu acesta, a intrat într-o groapă nesemnalizată și s-a răsturnat cu mașina pe câmp.

După accident a fost dus cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Andrei” Constanța, unde a rămas internat o lungă perioadă de timp.

După un an, șoferul a dat în judecată CNAIR deoarece șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare, ceea ce i-a pus viața în pericol.

Judecătorii de la Tribunalul Ialomița au stabilit că CNAIR se face vinovată de producerea accidentului rutier din cauza faptului că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Tribunalul Ialomița a obligat instituția să-i plătească șoferului daune morale și materiale de aproximativ 25.000 de euro, precum și banii pe care i-a cheltuit cu spitalizarea.

Foto: odejacob / pixbay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version