Descoperire șocantă în Marea Britanie: 39 de cadavre descoperite într-un camion

FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

O descoperire macabră a fost făcută în această dimineață în Thurrock, din comitatul britanic Essex, la estul Londrei. 39 de cadavre au fost găsite într-un camion, potrivit BBC.

În jurul orei 1:00 au fost alertate autoritățile după ce într-un camion parcat într-o zonă industrială au fost descoperite trupurile mai multor oameni. Din informațiile strânse până la această oră rezultă că e vorba de 38 de adulți și un adolescent.

Șoferul, în vârstă de 25 de ani, din Irlanda de Nord, a fost reținut. „E un incident tragic, un număr atât de mare de oameni pierzându-și viața. Am demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. În acest moment procedăm la identificarea victimelor, dar cred că va fi un proces destul de lung”, a spus Andrew Mariner, inspector șef de poliție.

Autoritățile au anunțat că vehiculul provenea din Bulgaria și a intrat sâmbătă în Regatul Unit, prin portul Holyhead din vestul Țării Galilor.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că este „îngrozit de acest incident tragic” și a transmis condoleanțe în legătură cu victimele. „Gândurile mele sunt alături de cei care și-au pierdut viețile și de cei apropiați lor”, a declarat premierul Boris Johnson.

Premierul a mai spus că primește regulat actualizări din partea Ministerului de Interne și urmează să se stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat.

Una dintre ipoteze este că oamenii ar fi căzut victime ale traficanților de migranți. În 2015, 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. Șeful rețelei de trafic de migranți, un afgan, și trei complici bulgari au primit câte 25 de ani de închisoare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.