Descoperire istorică: NASA a găsit materie organică pe Marte

Roverul NASA a găsit materie organică pe Marte. Foto: Pixabay

Materie organică pe Marte! Roverul Curiosity a găsit materie organică pe suprafața planetei Marte. Este o descoperire care sugerează că planeta roșie ar fi putut cândva fi casă pentru forme de viață.

Moleculele de materie organică găsite de roverul NASA pe Marte indică spre un trecut plin de viață al celei de-a patra planetă de la Soare. Cu toate că descoperirea nu confirmă faptul că pe Marte ar fi existat viață străină, materia organică ar putea fi rezultatul unor forme de viață care au trăit cândva acolo.

”Șansele să găsim semne ale vieții din trecut cu misiunile viitoare au crescut enorm”, a spus cercetătorul NASA Ashwin Vasavada.

Oamenii de știință spun că descoperirea istorică a materiei organice pe Marte ar trebui să încurajeze omenirea în misiunea de a găsi viața extraterestră.

”Am încredere că misiunile noastre actuale și viitoare vor aduce și alte descoperiri uluitoare pe Planeta Roșie”, a spus Thomas Zurbuchen, care coordonează misiuni NASA.

Materie organică, descoperită pe Marte

Americanii au descoperit molecule organice conservate în solul marțian, descoperind în același timp cum a ajuns această planetă să aibă metan. Suprafața planetei Marte este de nelocuit în prezent, însă, cu milioane de ani în urmă a avut întinderi de apă, care ar fi putut încuraja dezvoltarea vieții.

Roverul Curiosity se află într-o zonă care ar fi putut fi un mare lac, iar probele pe care le-a analizat arată că au existat cândva toate elementele necesare vieții, de la componentele chimice la sursele de energie.

Poate cel mai interesant aspect al descoperirii făcute de NASA este însă faptul că materia organică descoperită în rocile de pe Marte este similară cu cea care există pe Pământ.

NASA vrea să trimită albine robotizate pe planeta Marte