Descopera solutia avantajoasa de finantare pentru autoturisme electrice

Foto: pixabay.com

Piata auto din Romania a inceput sa resimta tot mai mult impactul masinilor electrice, mai ales sub presiunea reglementarilor privind normele de poluare. In acest context, companiile vor sa dea un exemplu, continuandu-si activitatea folosind autoturisme eco friendly.

In ultimii ani, industria masinilor electrice inregistreaza progrese tot mai mari, iar in prezent, un astfel de autoturism poate parcurge, in medie, o distanta de pana la 300 de kilometri cu o singura incarcare.

Este o solutie inaccesibila financiar pentru compania ta? Firmele de leasing vin in ajutorul tau cu solutii de leasing masini electrice pentru antreprenori.

Multe companii aleg sa achizitioneze masini electrice sau hibrid prin leasing financiar, pentru a nu afecta capitalul necesar pentru astfel de investitii.

Leasing financiar pentru autoturisme eco friendly

Incheierea unui contract de leasing masini electrice presupune rate lunare accesibile, care nu creeaza un dezechilibru financiar companiei tale.

Nu dispui de un capital generos sau nu vrei sa cheltuiesti o suma foarte mare din bugetul companiei? Leasingul financiar poate fi o solutie ideala pentru afacerea ta. Forma de finantare are la baza un sistem de plati succesive (rate lunare). Acestea sunt efectuate pentru utilizarea unui bun pe o perioada determinata. La finalul perioadei de leasing, dupa achitarea ultimei rate si a valorii reziduale, bunul intra in proprietatea companiei.

Poti afla daca esti eligibil pentru un leasing financiar cu ajutorul unui calculator online, care-ti va simula costurile. Vei afla pe loc avansul minim, perioada maxima de contract, dar si alte costuri la care sa te astepti. Daca vrei sa ai rate lunare mai mici, atunci poti plati valoarea reziduala la finalul perioadei contractuale.

Politele de asigurare CASCO si RCA sunt obligatorii la incheierea unui contract de leasing masini electrice. De cele mai multe ori, compania de leasing ofera o lista de asiguratori agreati cu care se poate colabora, iar costurile sunt suportate de utilizator (daca prin contract nu se prevede altfel).

Avantajele leasingului financiar pentru autoturisme eco friendly

Un contract de leasing masini electrice vine cu mai multe avantaje pentru compania ta:

Dreptul de proprietate

La finalul perioadei contractuale, bunul va apartine companiei care l-a solicitat. Metoda de finantare este una profitabila pentru companiile care vor sa isi reinnoiasca flota de masini, platind rate esalonate pe o perioada mai lunga de timp. Astfel, vei putea investi capitalul in zonele cu impact asupra afacerii.

Flexibilitate

Contractul de leasing financiar iti ofera avantajul flexibilitatii la nivelul valorilor de plata. Mai exact, ai un nivel flexibil al valorii reziduale și termene de plata flexibile, care pot fi adaptate specificului companiei tale (lunar, trimestrial sau sezonier). Mai mult, anumite firme de leasing din Romania ofera finantare atat in euro, cat si in lei.

Birocratie redusa

Alege firma de leasing cu care vrei sa inchei un contract si acceseaza website-ul acesteia. Majoritatea dispun de sisteme online prin care pot fi aprobate cererile de finantare, in numai 24 de ore. Termenul este semnificativ redus in comparatie cu obtinerea unei aprobari pentru un credit bancar.

Fara garantii speciale

Contractul de leasing financiar nu presupune garantii speciale. Vei garanta doar cu masinile electrice pentru care doresti finantare. Acest lucru reprezinta un real avantaj pentru companiile aflate in curs de dezvoltare.

In concluzie, un contract de leasing masini electrice poate fi o varianta strategica de finantare pentru firmele care vor sa isi reinnoiasca parcul auto. Costurile de achizitie vor fi diminuate simtitor prin alegerea unui leasing financiar. Forma de finantare vine cu o serie de avantaje, care iti ofera siguranta si flexibilitate pe toata durata rambursarii sumei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.