Descinderi la mai mulți lăutari care ar fi luat ajutoare de la stat pentru COVID

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Mai mulți lăutari sunt cercetați de Poliția Capitalei și sunt acuzați că ar fi înșelat statul cu acte false pentru a obține ajutoarele oferite de stat angajaților rămași fără venituri din cauza pandemiei de COVID-19. Anchetatorii spun că din martie, anul trecut, aceștia ar fi încasat indemnizații de 4.500 de lei în fiecare lună.

Sunt 99 de persoane vizate în acest dosar de înșelăciune. Au avut loc descinderi în București, Călărași și Dâmbovița. Printre cei vizați sunt Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele manelistului Dan Bursu, potrivit unor surse citate de Digi24.ro.

„Astăzi, 25.01.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, în valoare de 4.500 lei/ lună.

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, transmite Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.