Deschiderea Festivalului Sighișoara Medievală 2022

FOTO: Bianca Chiș
FOTO: Bianca Chiș

Data de 29 iulie 2022 a reprezentat prima zi a celei de-a 28-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală. Festivalul a fost deschis cu o paradă care a început din centrul orașului până în Piața Cetății, unde festivalul a fost deschis oficial cu înălțarea spre cer a unor porumbei albi.

La paradă au participat toți artiștii care vor fi prezenți în Cetatea Sighișoarei pe parcursul celor trei zile de festival și care vor oferi tuturor celor pasionați de epoca medievală diferite spectacole, ateliere și activități artistice.

Au mai fost prezenți la deschidere și primarul Municipiului Sighișoara, Iulian Sârbu, viceprimarul Municipiului Sighișoara, Bogdan Burghelea, Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor și prefectul Județului Mureș, Mara Togănel care au mulțumit tuturor celor prezenți în acea seară și au subliniat importanța acestui festival pentru Cetatea Sighișoara.

 Cavaleri, scutieri, domnițe, zâne și muzicieni au oferit sighișorenilor și turiștilor câteva fragmente din spectacolele pe care aceștia le-au pregătit: dansurile zânelor, lupte cu sabia, muzică medievală interpretată de Cimpoierii Transilvaniei și spectacole cu steaguri.

 Finalul primei zile de festival a culminat cu concertul trupei Bucovina care a oferit un spectacol incendiar publicului sighișorean și tuturor fanilor acestei trupe.

 Festivalul continuă în următoarele două zile, cu diferite spectacole, expoziții de pictură, ateliere meșteșugărești și concerte muzicale.