Deschide o sticla de sake si simte gustul traditional si inegalabil al Japoniei!

sake

Sa te bucuri de un pahar din bautura japoneza traditionala nu este o „filosofie” din moment ce oricine poate savura aceasta licoare. Totusi, exista cateva recomandari de care ar trebui sa tii cont pentru a fi sigur ca vei profita la maximum de gustul autentic al celui mai iubit alcool provenit din Tara Soarelui Rasare.

In cele ce urmeaza, specialistii magazinului online BeiCeVrei iti vor oferi cateva sugestii pe care ar trebui sa le urmezi, daca vrei sa savurezi sake ca un profesionist. Iata despre ce este vorba!

Ce este sake?

Pentru inceput, este important sa afli ce contine licoarea de origine japoneza, cunoscuta drept „bautura zeilor”. La fel ca majoritatea lucrurilor care provin din Tara Soarelui Rasare, acest tip de alcool contine orez, motiv pentru care este denumit si „vin de orez”. Totusi, procesul de obtinere al acestuia aminteste mai mult de bere decat de vin.

Metoda de producere consta in fermentarea multipla a orezului. Inainte de orice, orezul este macinat astfel incat sa fie eliminate proteinele si uleiurile din stratul exterior al bobului de orez, iar amidonul sa fie scos la suprafata.

Dupa acest pas, orezul este lasat sa se aseze – astfel boabele pot absorbi umezeala din aer si nu se vor crapa in cadrul urmatorului pas, cand vor fi introduse in apa. In final, orezul este stors si fiert cu grija. Datorita acestui procedeu, are loc o dubla fermentare datorita careia amidonul este transformat in zahar si, ulterior, in alcool de drojdie.

Traditia unei civilizatii intr-un pahar

Trebuie amintit faptul ca aceasta este una dintre cele mai vechi bauturi din lume, fiind reprezentativa pentru cultura japoneza. Cu o traditie care dateaza de mai bine de 6000 de ani, aceasta este nelipsita din cadrul ritualurilor, indiferent daca este vorba de sarbatori precum nasterea unui copil, o nunta sau de evenimente mai triste, cum ar fi ceremoniile de adio.

In plus, licoarea obtinuta din orez este asociata cu zeii, fiind adusa ca ofranda acestora ori fiind folosita pentru a purifica templele. De asemenea, se considera ca aceasta bautura are si proprietati curative si este adesea utilizata in scop medicinal.

Mic dictionar esential pentru aceasta bautura

  • Sake – acest cuvant descrie in general bauturile alcoolice in Japonia.
  • Nihonshu – denumirea pentru sake japonez (bautura din orez fermentat) folosita de populatia autohtona din Japonia.
  • Tokkuri – recipientul cu gat subtire destinat servirii acestei bauturi. Recipientul traditional este produs din ceramica, sticla sau metal.
  • Ochoko (choko) – un alt recipient creat special pentru bautura aceasta, insa mult mai mic. Arata ca o cupa sau o ceasca din ceramica fara toarta.
  • Masu – o cutie mica de lemn care este folosita atat pentru a masura orezul, cat si pentru a bea „licoarea zeilor”.
  • O-totototo, O-mamamamama – sunetul pe care cineva il face cand altcineva ii toarna bautura in pahar. Conform culturii japoneze, nu trebuie sa te servesti niciodata singur cu sake; in plus, este recomandat sa ii servesti, la randul tau, pe altii.

Cum se serveste?

Exista mai multe modalitati de a savura aceasta bautura. De exemplu, japonezii de altadata savurau aceasta licoare fie calda, fie la temperatura camerei. Este recomandat ca sortimentele vechi, cu aciditate crescuta, sa fie consumate calde, in timp ce cele cu aciditate scazuta sa fie savurate reci.

Acceseaza magazinul online BeiCeVrei, unde vei descoperi diverse sortimente de sake, cu aroma de mar verde, struguri negri, coriandru, piper si multe altele. Comanda acum si bucura-te de reduceri fenomenale si livrare rapida oriunde in tara!

Autor: iAgency