Deputat PSD: „Să se repete acest referendum”

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Deputatul PSD Elvira Șarapatin propune ca referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție să se repede odată cu alegerile europarlamentare de anul viitor.

„E de neînteles. Eu nu îmi explic acest fenomen. Dar publicitatea agresivă făcută de cei de la USR și mai mulți, să știți că a prins în rândul populației și, din partea noastră, pentru că și noi suntem vinovați, ceilalți… nu a fost destul de bine. Nu a fost, nu știu cum să vă spun și să vă explic, pentru că noi nu am făcut campanie de informare.

(De ce?) Pentru că politic ni s-a interzis așa ceva. (De la partid?) Să nu ne asumăm politic. Nu ni s-a interzis. M-am exprimat greșit. Și atunci timpul nostru, al parlamentarilor, a fost foarte scurt. Eu am fost personal și am informat.

Cred că populația o să își dea seama de greseală pe care au făcut-o. Aș susține să se repete acest referendum odată cu alegerile europarlamentare”, a spus Elvira Şarapatin, deputat PSD.

Nu e singurul parlamentar PSD supărat pe faptul că românii nu au ieșit la vot. „Personal, sunt mâhnit şi este pentru prima dată când sunt supărat pe poporul român (…), pentru că 87% suntem ortodocşi, credincioşi, creştini şi noi n-am înţeles nimic, absolut nimic, că acest vot până la urmă era din respectul pe care trebuia să-l dăm pe de o parte celor trei milioane de oameni care au cerut acest referendum, dar care cred că nici ei nu s-au dus toţi la vot, iar pe de altă parte era vorba de respect pentru înaintaşii noştri, pentru ce au clădit ei în decursul timpului”, a declarat la RFI deputatul PSD.

Rădulescu e de părere că era nevoie de o campanie mai agresivă. „Eu aş fi organizat altfel, eu aş fi mediatizat foarte mult, aş fi explicat foarte mult în emisiuni de televiziune, aş fi făcut o campanie mult mai agresivă, în sensul bun al cuvântului.

Eu cred că o vină mare o are şi Biserica. Chiar nu înţeleg cum Biserica n-a reuşit, noi fiind 87% ortodocşi şi credincioşi, cum n-a reuşit Biserica să scoată 30%. Hai să mai clarificăm o chestiune: aici a fost o mare minciună şi o mare capcană, noi nu suntem 18 milioane de alegători, eu vreau să ridic această problemă în Parlamentul României”, a declarat deputatul PSD.