Dentist fals la Suceava. A făcut numeroase intervenții asupra unor copii

Foto: Pixabay

Colegiul Medicilor Stomatologi a deschis o anchetă la Suceava pentru a stabili cum a reușit o femeie să se dea drept medic dentist.

Femeia a fost reclamată de părinții a patru copii, iar cazul a fost preluat de polițiști, scrie Digi24.

Falsul dentist a făcut intervenții medicale asupra mai multor copii, cu toate că nu avea autorizație de liberă practică.

”I-a făcut copilului meu mai multe servicii printre care și inhalosedare, plombare, curățare măseluță. La două luni, două luni și un pic de la intervenţie copilului i s-a inflamat zona respectivă, a făcut un abces, i s-a umflat foarte tare falca. Nu era sigură pe ea, pe ce trebuie să facă, dacă să-i facă inhalosedare sau nu, dacă să folosească nu știu ce tip de freză… Am întrebat-o dacă este medic și mi-a spus „da”. La solicitarea mea de a-mi prezenta o diplomă de licență, ea nu a reușit să-mi prezinte decât o diplomă de participare la un curs”, a spus mama unui copil ”tratat” de femeia care s-a dat drept medic dentist la Suceava, pentru sursa citată.

Potrivit reprezentanților Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava, femeia nu figurează drept medic dentist, iar cabinetul este unul fantomă, fără autorizație de liberă de practică.

Potrivit soțului ei, falsa doctoriță ar fi studentă în anul 6 la o universitate din Iași și ar avea voie să facă diferite proceduri stomatologice, având un contract în acest sens și cu un alt medic stomatolog.