Demisii în masă ale cadrelor medicale. „Au spus că dacă o să lucreze acolo o să moară”

spitalul municipal orăștie
Foto: www.spitmunor.ro

5 infirmiere, 5 asistente și singurul medic de pe secția de ATI de la Spitalul din Orăștie, din județul Hunedoara, și-au dat demisia de teamă că se vor infecta cu noul coronavirus dacă vor continua să lucreze în spital.

„S-au ridicat și au plecat. Au spus că le e frică să își mai facă meseria de medic. Că le e frică de acest coronavirus și că dacă ei o să lucreze acolo o să moară”, a declarat la postul de televiziune Digi 24 prefectul județului Hunedoara, Vasilică Poteca.

El a spus că va încerca să rezolve problema: „Mă duc acum la Orăștie. Vom încerca să discutăm să vedem ce trebuie făcut”.

Atât el, cât și managerul Spitalului din Orăștie, susțin că spitalul nu duce lipsă de echipamente.

În acest moment, la Spitalul din Orăștie nu sunt internate persoane confirmate cu noul coronavirus.

„Nu trebuie să fim noi primii care dăm bir cu fugiții. Unii sunt mai slabi de înger s-au speriat”, a mai spus prefectul.

Potrivit acestuia, s-ar putea aduce noi cadre medicale prin repartizare sau prin detașare, de la alte spitale.

Demisii și la Spitalul din Mioveni

În urmă cu câteva zile, o situație similară s-a petrecut la Spitalul din Mioveni, județul Argeș.

Toți medicii de aici și-au înaintat demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru COVID-19. Ei au acuzat lipsa de echipamente de protecţie.

“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul nu a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, a declarat pentru postul de televizune PRO TV managerul Spitalului din Mioveni, Horia Traila.

El a spus că în acest moment în spital sunt doar 60 de combinezoane de protecție, care nu sunt suficiente.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.