Demersuri importante au loc pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Foto: Shutterstock

O companie biofarmaceutică din Canada, Medicago, vine cu o veste bună: aceasta a reușit să producă o particulă de tip virus a noului coronavirus, la scurt timp după ce a obținut gena SARS-CoV-2. Această particulă reprezintă un pas important făcut pentru obținerea unui vaccin care să combată COVID-19, nu înainte, însă, de a fi testată.

 

Compania Medicago aparține, în proporție de 40%, de Philip Morris International și a beneficiat de investiții de 15 milioane de dolari din partea acesteia. Medicago își desfășoară activitatea în parteneriat cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecțioase al Universității Laval, care a avut o contribuție substanțială la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. În contextul actual, cele două depun eforturi susținute pentru dezvoltarea de anticorpi care să poată fi utilizați în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Bruce Clark, CEO-ul Medicago, afirmă că: „Ritmul progresului inițial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilității platformei noastre, care este aptă să producă soluții de vaccinuri și anticorpi pentru a combate această amenințare globală pentru sănătatea publică”. Aceeași sursă menționează că tehnologia avansată de care compania dispune favorizează desfășurarea cu viteză sporită a acțiunilor necesare pentru combaterea virusului.

 

Ce este coronavirusul COVID-19

Noul tip de coronavirus, 2019-nCoV, face parte dintr-o familie numeroasă de virusuri și nu a mai fost, până acum, identificat la om. Printre metodele pe care le poți aplica pentru a te proteja de infectare sunt:

 

  •     spălarea regulată și temeinică pe mâini cu apă și săpun, timp de 30 de secunde;
  •     evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  •     evitarea atingerii cu mâinile a ochilor, nasului, gurii;
  •     curățarea frecventă a suprafețelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

 

Medicago, compania care a anunțat obținerea particulei, a mai produs, în 2012, o cantitate importantă de doze de vaccin monovalent pentru gripă. De asemenea, compania dezvoltă anticorpi împotriva altor virusuri respiratorii, precum hMPV și RSV.

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.