În Delta Văcărești apar și ghizii. Când puteți vizita primul parc natural urban din România

parcul natural văcărești
Parcul Natural Văcărești. Foto: Andreea Dogar

Delta Văcărești, o zonă care făcea parte din planurile megalomanice din era Ceaușescu, dar redobândită de natură, va avea parte de tururi ghidate gratuite.

Se va întâmpla în fiecare zi de luni din luna septembrie. Ghizii vor cutreiera primul parc natural urban din România în limba engleză. Ghizii fac parte din proiectul Bucharest Walkabout free tours.

Iată ce își propun organizatorii turului Deltei Văcărești:

Vom călători apoi cu metroul pentru a merge pe teren, alături de un specialist de la Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti. Vom explora împreună arealul observând şi explorând flora şi fauna care au transformat balta uitată într-o zonă protejată. Vom urca de asemenea în observatorul de la etajul 17 pentru o vedere de ansamblu asupra
întregii zone verzi.

Dacă doriți să faceți rezervări la tururile cu ghizi, intrați aici. Locurile sunt limitate.

Tururile cu ghizi nu sunt primele eforturi turistice din Parcul Național Văcărești. Primele panouri tematice (cu informații despre păsări, mamifere, reptile sau despre viața acvatică) au fost montate deja în parcul natural. Au fost amenajate și câteva căi de acces în parc.

Dincolo de activitățile turistice, în delta Văcărești se desfășoară și cercetări științifice. Academia de Științe Agricole va face inventarul forestier și floristic pentru speciile de arbori și de plante din parc, iar păsările și reptilele sunt studiate de ornitologi și herpetologi.