Delirul Noricăi Nicolai: ”Am fost foarte independentă în perioada comunistă”

Norica Nicolai
Norica Nicolai. Foto: Facebook

Norica Nicolai, care este cap de listă pentru ALDE la alegerile europarlamentare, a făcut câteva declarații șocante, chiar la Timișoara, orașul de unde a pornit Revoluția din urmă cu aproape trei decenii.

Norica Nicolai i-a ținut isonul președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut insistent demisia procurorului general Augustin Lazăr, căruia i se reproșează activitatea din timpul perioadei comuniste.

Norica Nicolai, care a fost, la rândul ei, procuror comunist, susține că a avut parte de libertate în timpul regimului condus de Nicolae Ceaușescu.

”Eu am vrut şi am fost foarte independentă în perioada comunistă pentru că nu am acţionat în nicio comisie, nu am avut vreo influenţă din partea membrilor PCR şi a leadership-ului PCR, dar dacă unii au vrut să colaboreze cu Securitatea, nu i-a împiedicat nimeni. Ba pentru anumite funcţii de conducere, şi noi am aflat târziu de chestia asta, aveai nevoie de un aviz de la Securitate. Nu am ce să îmi reproşez”, a declarat Norica Nicolai la Timișoara.

Călin Popescu Tăriceanu spune că Augustin Lazăr a fost un ”instrument al aparatului de represiune, pe când alţii şi-au văzut de treaba lor cu onestitate”.