Decorațiuni și accesorii pentru grădină. Cum să-ți creezi un spațiu ideal de relaxare

Grădina este mai mult decât un spațiu verde, este un loc pe care îl poți amenaja astfel încât să te poți bucura de un întreg confort. Alegând decorațiunile potrivite pentru grădină și accesoriile necesare pentru a completa aspectul, grădina ta se va transforma într-un spațiu de vis, perfect pentru serile răcoroase de vară. Iată cum îți poți creea o grădină estetică și care sunt cele mai potrivite decorațiuni pe care le poți folosi.

Lămpi solare pentru un efect romantic

Lămpile solare sunt preferate adesea pentru faptul că oferă o estetică deosebită seara și noaptea. Grădinile se pot transforma în spații uimitoare și primitoare în serile răcoroase de vară, mai ales că există diverse modele de lămpi solare pentru grădină cu ajutorul cărora să obții un efect inedit.

Folosește lămpi de grădină în zona aleilor pietonale, dar și în zona de spațiu verde, acolo unde poți amplasa, de asemenea și un foișor. Dacă folosești mobilier de grădină, atunci poți lua în calcul și folosirea unor lămpi solare pentru zona de relaxare, cu lumina centrată spre intrarea în locuință.

Arbuști decorativi și flori

Decorarea grădinii se poate face și cu ajutorul plantelor, iar în acest sens poți folosi arbuști sau graduri decorative. Palmierii sau arbuștii în ghivece sunt o soluție perfectă pentru decorarea aleilor, dar și pentru zona terasei. 

Chiar dacă vorbim despre plante într-un spațiu exterior, acestea au rolul de a înfrumuseța zonele cu mobilier de grădină, sau zona terasei. Alegerea corectă a ghivecelor, a formei și culorilor acestora ajută la crearea unui ansamblu complex de relaxare, în care cromatica joacă un rol foarte important. 

Florile pentru decorarea grădinii oferă o libertate deplină în ceea ce privește alegerea, așa că fie poți decora în stil propriu, fie poți apela la serviciile unui peisagist de exterior. Poți alege să decorezi cu flori curgătoare, plantate în ghivece suspendate la nivelul acoperișului, dar și la ghivece cu flori pe pământ, în diferite nuanțe.

De asemenea, la nivel de cromatică poți alege fie o singură culoare, sau poți opta pentru un covor multicolor de flori, care să fie în deplină armonie cu peisajul exterior. 

O idee deosebită este să combini lumina cu nuanțele vii ale florilor, prin intermediul lămpilor de grădină și a ghivecelor creative. 

De asemenea, o idee deosebită de amenajare este construirea unei grădini suspendate, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de un panou de lemn, pe care să prinzi din loc în loc ghivecele cu flori. Efectul va fi similar cu cel al unei grădini aparente, nesusținute la nivelul solului. 

Alei și borduri

Pentru o decorare cât mai estetică a grădinii poți opta pentru pavaje din diferite materiale care să învioreze aspectul. O soluție eficientă este folosirea pavajului 3D, unic în felul său, care creează iluzii optice ce vor cuceri pe oricine. Pavajul din piatră naturală sau elegantul covor de piatra sunt de asemenea soluții potrivite, de efect. 

Pentru un plus de creativitate poți alege să amenajezi grădina cu ”pași” din ardezie, marmură sau granit, această soluție de amenajare fiind unică și specială, potrivită indiferent de tipul, mărimea sau forma grădinii. 

Garduri din lemn

Zona de gazon, zonele cultivate sau zonele speciale de relaxare pot fi delimitarea prin construirea unor garduri decorative. Acestea pot fi realizate din lemn, pe care ulterior îl poți vopsi în culori vii, adaptate grădinii tale.

Amenajare grădinii, a spațiilor verzi și a zonelor de trafic se poate face cu ușurință, iar ideile de decorare sunt multiple. Alege ceea ce ți se potrivește și transformă-ți grădina într-o oază de relaxare, în care să te poți simți cu adevărat ca acasă.