Declarație surprinzătoare a lui Dăncilă: Votez și pentru referendum

FOTO: Gov.ro viorica dăncilă
FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va vota duminică atât la alegerile europarlamentare, cât și „pentru referendum”, adăugând că este „un susținător al statului de drept, al independenței justiției”.

Declarația a fost făcută la Bacău. „Da, voi participa duminică la vot și voi vota pentru ambele – și pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum. Voi vota pentru imaginea României, pentru câștigarea demnității României, pentru că știți am fost europarlamentar 9 ani de zile, știu ce înseamnă lucrul cu instituțiile europene, știu cât de important este să avem acolo oameni implicați, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente în care să se regăsească și obiectivele României și ale românilor”, a declarat Dăncilă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost de fiecare dată ironic atunci când a venit vorba de referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis.

”De-abia îl aștept să organizeze referendumul. (…) Va fi un prilej foarte bun pentru români să răspundă și la alte întrebări: Câte case trebuie să furi ca să ajungi președinte? Câte dosare trebuie să îți fie închise? De-abia îl aștept”, a spus Livu Dragnea.

Mai mult, liderul partidului de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat tranșant că nu participă la referenedum și i-a îndemnat și pe colegii de partid și susținătorii săi să nu voteze.

„Referendumul este o diversiune prin care preşedintele a încercat să intre în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, în care altfel n-ar fi avut nicio cădere şi niciun rol. Fură în acest fel startul pentru alegerile prezidenţiale, pentru campania de prezidenţiale (…) Cred că toţi îşi dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un fel de produs expirat”, a spus Tăriceanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.