Declarația pe propria răspundere poate fi arătată și de pe telefon. Există o condiție care trebuie îndeplinită

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Declarația pe propria răspundere, dar și adeverința de la angajator, pot fi prezentate și de pe telefon. Însă sunt valabile doar dacă au și semnătură olografă.

Declarația pe propria răspundere, dar și adeverința pentru angajatori pot fi completate pe platforma electronică formular.sts.ro.
Platforma, operaționalizată pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator.
După completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul, se arată într-un comunicat al STS.
Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro.

 

Mai multe restricții, care pot fi considerate drept o carantină parțială, au intrat în vigoare

Începând de astăzi, 9 noiembrie, de la miezul nopții. Una dintre cele mai importante se referă la circulația pe timpul nopții. Între orele 23:00 și 5:00 se va putea circula pe străzile din România doar din motive bine întemeiate și pe baza unei declarații pe propria răspundere. O altă măsură importantă este legată de faptul că toate școlile din țară vor trece la predare în sistem online. De asemenea, masca este obligatorie, inclusiv pe stradă, în toată țara.

„Începând cu data prezentei hotărâri la nivelul României se propune instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, la 2 nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile”, se arată în decizia luată de Consiliul Național pentru Situații de Urgență.

Toate reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise sau deschise, publice sau private, sunt interzise.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.