Declarația 600. A fost anunțat un nou termen de depunere

declarația 600 ANAF declarația 600 PFA declarația 600 termen depunere formularul 600
Foto: Captură YouTube / ANAF

Guvernul României a luat o nouă decizie în ceea ce privește declarația 600. În ședința de Guvern de astăzi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că executivul va adopta miercuri, 31 ianuarie, o ordonanță de urgență prin care termenul de depunere pentru declarația 600 se amână până la 15 aprilie.

„Astăzi vom adopta o ordonanță de urgență privind prorogarea termenului de depunere a formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie”, a declarat Viorica Dăncilă.

„În perioada următoare, Ministerul Finanțelor Publice trebuie să identifice o soluție permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activități independente, iar plata să se facă o singură dată pe an, și nu anticipat”, a mai spus premierul.

Ce se întâmplă cu declarația 600 – varianta ministrului de Finanțe

Ieri, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că termenul de depunere al Declarației 600 se amână până la primăvară, însă până atunci acest formular va fi eliminat.

„Pentru ședința de Guvern de mâine (miercuri, 31 ianuarie – n.r.) va fi deja pe masa Guvernului o ordonanță de urgență prin care vom amâna acest formular, timp în care o să găsim cea mai bună soluție pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat de presă dacă acest lucru înseamnă că oamenii nu mai trebuie să depună Declarația 600, ministrul de Finanțe a răspuns afirmativ.

„În această perioadă nimeni nu trebuie să mai depună niciun formular 600. Din moment ce noi spunem că se va găsi o soluție pentru a nu se mai depune acest formular, nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a-l depune”, a mai spus ministrul.

Chiar dacă depunerea declarației 600 a fost amânată deocamdată, Guvernul tot mai trebuie să rezolve problema formularelor depuse de cei care obțin venituri din activități independente deoarece aceștia ar trebui să depună până pe 25 mai declarația 200. Este posibil ca cele două formulare să fie contopite, însă deocamdată nu este clar ce decizie va lua Guvernul.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.