Decizie majoră a PSD cu privire la alegerile prezidențiale de la toamnă. „După 20 de ani avem un culoar deschis”

marcel ciolacu nicolae ciucă

Foto: Facebook

Marcel Ciolacu le-a spus vineri liderilor partidului că PSD nu va avea un candidat comun cu PNL la alegerile prezidențiale din această toamnă, relatează G4Media.ro, citând surse din interiorul PSD.

Candidatul PSD va fi stabilit într-un congres desfășurat în următoarele săptămâni. Marcel Ciolacu nu și-a asumat explicit candidatura la prezidențiale în discuția cu liderii PSD, dar le-a spus că „există cutuma ca președintele partidului să își asume candidatura”, mai notează sursa citată.

Ciolacu a mai declarat la întâlnirea de partid că „după 20 de ani avem un culoar deschis pentru prezidențiale. De aceea, nu voi permite o luptă în interiorul PSD pentru funcții”. Liderul PSD a mai spus că alegerile prezidențiale vor fi organizate în septembrie, deși liderii PNL vor ca alegerile prezidențiale să aibă loc în decembrie.

Rareș Bogdan: „Oricine pierde în fața lui Nicolae Ciucă”

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat pentru agerpres.ro că orice lider PSD care ar candida împotriva lui Nicolae Ciucă va pierde alegerile prezidențiale.

„PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile. (…) Inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. 60% din votanţii români sunt votanţi de dreapta. Se dovedeşte extrem de clar acest lucru. Deci, dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”, a afirmat el.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version