Decizie finală a judecătorilor în cazul mărcii „Steaua”

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au tranșat disputa legată de brandul „Steaua” în fotbal. Decizia, una definitivă, a fost luată în favoarea CSA Steaua București. Recursul intentat de Gigi Becali în privința măcii Steaua a fost respins, iar FCSB nu are dreptul să folosească numele și emblema.

Pe rol mai este un proces între cele două entități. Clubul Sportiv al Armatei i-a cerut lui Gigi Becali 37 de milioane de euro prejudiciu pentru folosirea fără acord a mărcii. Cazul ar putea avea o soluție săptămâna viitoare, pe 9 mai.

Disputa în justiție între FCSB și Armată a început în 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua București. În vara anului 2017, CSA a reînființat secția de fotbal a clubului, care acum joacă în liga a IV-a.

CSA Steaua ar putea juca peste doi ani pe o arenă modernizată. Stadionul din Ghencea ar urma să fie demolat complet în următoarele luni și să fie construit de la zero până în 2020.

Aici, ca și pe stadioanele Giulești și Arcul de Triumf, s-ar putea antrena echipele participante la Campionatul European de Fotbal 2020. România va găzdui câteva dintre meciuri.

În jurul echipei Armatei s-au strâns și alte mari nume din istoria clubului. Victor Pițurcă a spus că atunci când CSA Steaua va ajunge în Liga I, ar putea avea un buget chiar și de 8 milioane de euro.

„Ministerul nu o să finanțeze nimic, ei vin cu palmaresul, cu baza sportivă. Or să vină investitorii. Sunt foarte mulți care vor să bage bani. Sunt și foarte mulți suporteri care vor ca Steaua să revină în Ghencea. Să nu mai fie doar o persoană care să decidă totul”, spunea Victor Pițurcă, înainte de a se forma echipa condusă de Marius Lăcătuș și antrenată de Ion Ion.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.