Decizie BOR: Ritualul botezului rămâne neschimbat, copilul se scufundă de trei ori

sursa foto: wikipedia

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că nu se poate schimba ritualul botezului. Hotărârea vine după aproape o lună după ce un bebeluș de șase săptămâni din Suceava a făcut stop cardio-respirator în urma botezului.

Sfântul Sinod, a transmis câteva precizări, „luând act de discuțiile, îngrijorările şi neînțelegerile apărute în spaţiul public pe tema Botezului”.

Potrivit Sfântului Sinod, „înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a se întâlni cu părinții și nașii copilului, care, după consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezenta preotului starea de sănătate a copilului şi dorinţa ca el să fie botezat”.

De asemenea, „în cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acorda o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului întreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală”, iar „în fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Române va fi organizată o consfătuire anuală cu preoţii, referitoare la săvârșirea corectă a fiecărei Sfinte Taine. Vor fi susținute, de asemenea, cateheze cu credincioşii privind semnificaţia duhovnicească a Sfintelor Taine”.

Un bebeluș de doar 6 săptămâni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a început să se simtă rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță. Copilul ar fi înghițit foarte multă apă, fiind resuscitat de medicii de pe ambulanța SMURD, care au ajuns de urgență la fața locului. Din păcate, a murit la spital.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.