Decizie a judecătorilor în ceea ce privește pelerinajul de Sf. Andrei, cerut de ÎPS Teodosie

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Judecătorii Tribunalului Constanța au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de ÎSP Teodosie, prin care se dorea anularea măsurilor autorităților cu privire la organizarea pelerinajelor religioase doar cu localnici.

Arhiepiscopia Tomisului erau interesați să organizeze pelerinajul de Sfântul Andrei. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în 5 zile, însă sărbătoarea de Sf. Andrei este pe 30 noiembrie.

„Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta”, declara ÎPS Teodosie săptămâna trecută.

Marți dimineață, zeci de oameni au participat la un protest în fața Judecătoriei Constanța cerând să se poată organiza pelerinajul de Sf. Andrei.

Jandarmii și polițiștii au dat mai multe amenzi. Au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse de actualul context epidemiologic, cât şi pentru nerespectarea normelor de conveţuire socială.

Constanța a intrat în carantină, după ce rata de infectare a depășit 9 cazuri la mia de locuitori. Circulația prin oraș se va face doar pe bază de declarație, terasele au fost închise, iar restaurantele vor putea livra doar pe bază de comenzi telefonice sau online. În schimb, au rămas deschise sălile de sport și saloanele de înfrumusețare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.