Decizia Uniunii Europene: țigările mentolate ies de pe piață luna viitoare

Foto: Shutterstock

Interdicția privind comercializarea țigărilor mentolate intră în vigoare în luna iunie. Deși inițial era data de 20 mai, noile reglementări au determinat ca Directiva să intre în vigoare de la data de 15 iunie. Astfel, fumătorii care preferă aroma de mentol nu vor mai putea găsi țigări mentolate în magazine și nici la punctele de vânzare duty free.

Decizia de a interzice comercializarea țigărilor mentolate a fost luată de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene și va intra în vigoare la data de 15 iunie 2020. Această decizie face parte dintr-un proiect mai amplu, mai exact, din Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD).

Care sunt prevederile Directivei UE?

Uniunea Europeană a început reglementarea tutunului cu diferite arome încă din anul 2014, odată cu adoptarea interdicției de a comercializa acest tip de produse. Acesta a fost primul pas pentru a reglementa produsele din tutun. Ultimul pas este de a interzice țigările mentolate și a celor cu capsulă cu mentol, prevedere care intră în vigoare la data de 15 iunie 2020.

Interdicția de a comercializa țigări mentolate se aplică pentru toate statele membre UE, ceea ce înseamnă că țigările mentolate nu se vor mai găsi în magazine și nici la punctele de vânzare duty-free. Odată cu intrarea în vigoare a acestei interdicții, fumătorii care preferă aroma de mentol trebuie să aleagă alte alternative sau să renunțe la fumat.

Ce alternative rămân disponibile?

Vestea bună este că interdicția nu se aplică pentru dispozitivele cu tutun încălzit, precum IQOS sau Glo, și nici pentru țigările electronice. Astfel, fumătorii care preferă aroma de mentol pot apela în continuare la aceste alternative.

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.