Decizia UE: Țigările mentolate au fost scoase de pe piață

Foto: Shutterstock

Este oficial! De acum înainte nu vei mai găsi țigări mentolate în magazine și nici la punctele de vânzare duty free. Legea a intrat în vigoare din data de 15 iunie și prevede interdicția comercializării țigărilor mentolate în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Decizia care interzice comercializarea țigărilor mentolate a fost aprobată de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene și face parte dintr-un proiect cunoscut sub denumirea de Tobacco Products Directive – TPD. Acest proiect a fost aprobat în etape și, inițial, a presupus interzicerea tutunului pentru rulat cu diferite arome încă din anul 2014. Ultima etapă, care a intrat în vigoare la data de 15 iunie, interzice comercializarea țigărilor mentolate.

Acest lucru înseamnă că fumătorii care preferau aroma de mentol vor trebui să opteze pentru alte alternative sau să renunțe la fumat.

Ce presupune, mai exact, interdicția UE?

Interdicția se aplică țigărilor mentolate, care nu se mai găsesc în magazine și în punctele de vânzare duty free în niciun stat membru UE. Interdicția este valabilă atât pentru țigările mentolate, cât și pentru capsulele cu mentol.

Alternative care sunt disponibile

Interdicția nu se aplică însă pentru dispozitivele cu tutun încălzit, precum IQOS sau Glo, și nici pentru țigările electronice. Acestea pot folosi în continuare aroma de mentol.

Cu alte cuvinte, aceste alternative pot fi folosite în continuare de către fumătorii care preferă aroma de mentol.

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.