Decizia Fundației Țiriac în privința Sabrinei Voinea. „21 de medaliați olimpici? Nu, nu…”

fundația ion țiriac
Foto: Fundația Țiriac (Facebook)

Fundația Țiriac o va recomensa pe Sabrina Voinea ca pe o medaliată la Jocurile Olimpice de la Paris, chiar dacă gimnasta în vârstă de 17 ani s-a clasat pe locul 4 în proba de la sol, relatează digisport.ro.

Mulți specialiști consideră că românca a fost depunctată pe nedrept în finala de la sol, deoarece ea nu a ieșit din covor, așa că gimnasta a fost trecută de Fundația Ion Țiriac în aceeași categorie cu medaliații.

„21 de medaliați olimpici? Nu, nu… Noi am numărat și sunt 22 de medaliați, îmi spune Nadia”, a scris fiul lui Ion Țiriac pe Instagram, făcând referire la Sabrina Voinea.

Fundația Ion Țiriac a anunțat că sportivii români medaliați cu aur JO de la Paris vor primi câte o mașină Hyunday Ioniq-5, în valoare de 50.000 de euro. Premiile pentru medaliații cu argint și cu bronz nu au fost dezvăluite deocamdată.

„Și după eforturile supraomenești ale eroilor noștri, mașinile customizate „serie unică” sunt deja pe drum, însă ele reprezintă doar o parte din surpriză, pentru că ei merită mai mult decât aplauze și limuzine de la noi toți. Merită să vadă cât de iubiți sunt”, a mai scris Alexandru Ion Țiriac.

Și Guvernul României a anunțat că o va recompensa pe Sabrina Voinea cu 60.000 de euro, cât este premiul pentru un medaliat cu bronz.

România a terminat pe locul 23 Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români obținând, în total, 9 medalii: 3 de aur, 4 de argint și 2 bronz. Este cea mai bună clasare a sportivilor români în ultimii 16 ani.

Aur, înot, 200 de metri liber, David Popovici
Aur, canotaj, dublu vâsle, Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea
Aur, canotaj, echipajul feminin 8+1

Argint, canotaj, dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar
Argint, canotaj, dublu rame, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel
Argint, canotaj, barcă de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen
Argint, Mihaela Cambei, haltere, la categoria 49 kg

Bronz, înot, 100 de metri liber, David Popovici
Bronz, Ana Maria Bărbosu, gimnastică, sol

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.