Decathlon retrage de pe piață 3 produse ce pot fi periculoase

decathlon
Foto: decathlon.ro

Decathlon retrage de pe piață 3 produse deoarece utilizarea acestora ar putea fi periculoasă, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Este vorba despre 3 produse:

1. Mănușile PRO’LEATHER de culoare maro, ce au fost comercializate în perioada 16 iunie 2017 – 5 iulie 2019.

„Ca urmare a proceselor noastre de asigurare a calității şi securităţii, echipele mărcii FOUGANZA au constatat că anumite produse aveau o concentraţie de crom 6 prea ridicată, care, în cazuri rare, ar putea duce la reacții alergice”, arată Decathlon într-un comunicat de presă.

Clienții sunt invitați să vină în cel mai apropiat magazin Decathlon pentru a returna mănușile cu probleme. Ei vor putea schimba produsul cu unul similar sau îl pot returna și pot cere rambursarea sumei plătite.

Acțiunea de retragere voluntară se desfășoară până la data de 24 ianuarie 2020.

decathlon produse retrase
Sursa: Decathlon

2. Carabiniera pentru alpinism Rocky cu filet, produs ce a fost comercializat în perioada 5 decembrie 2018 – 4 iulie 2019.

Decathlon informează că echipele Simond au identificat un risc potențial la unele dintre aceste produse: în cazuri rare, inelul de blocare (partea neagră) a carabinierei ar putea să fie montat invers. Acest lucru poate duce la riscul de deblocare accidentală a carabinierei în timpul utilizării.

Magazinul mai notează că nu s-a înregistrat niciun accident.

Clienții sunt invitați în magazine pentru a returna produsul, urmând să primească suma pe care au plătit-o pentru acesta. Acțiunea de retragere voluntară se desfășoară până pe 23 ianuarie 2020.

decathlon produse retrase
Sursa: Decathlon

3. Dispozitivul de asigurare Toucan Light, scos la vânzare începând cu data de 25 februarie 2019.

„În cadrul procesului nostru de asigurare a calităţii am identificat un risc potenţial: În cazul în care 2 alpiniști sunt asiguraţi simultan de capătul de coardă, dacă unul dintre cei doi alpinişti întinde coarda, cel de al doilea alpinist rămâne blocat. Sunteţi afectat de această retragere a produsului în cazul în care aţi cumpărat acest dispozitiv de coborâre în rapel. Vă invităm să returnați produsul la cel mai apropiat magazin pentru a fi rambursat”, se arată în comunicatul Decathlon.

Acțiunea de retragere voluntară se face până pe 25 ianuarie 2020.

Centrul de relații cu clienții al Decathlon le stă la dispoziție acestora pentru a vă răspunde la întrebări la numărul 021 408 50 05, de luni până duminică, de la ora 9.00 la 20.00.

decathlon produse retrase
Sursa: Decathlon
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.