De la 1 iunie se deschid terasele, plajele. Cele 6 activități ce pot fi reluate

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

De la 1 iunie vom putea merge la terase, la plajă, precum și între localități fără să mai trebuiască să completăm o declarație pe proprie răspundere, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

„Avem și câteva vești pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile”, a spus președintele, după ce a avertizat că pandemia nu s-a terminat și că inclusiv astăzi România a avut aproape 200 de cazuri noi de coronavirus.

Iată ce activități pot fi reluate de la 1 iunie:

1. De la 1 iunie se redeschid terasele. „E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale: mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri distanță, vor putea să stea maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor putea fi sub control”, a spus Iohannis.

2. De la 1 iunie vom putea merge la plajă, dar va trebui păstrată o distanță de 2 metri între scaune, șezlonguri etc.

3. De la 1 iunie se reia transportul internațional rutier și feroviar în condiții stricte de igienă.

4. De la 1 iunie se vor putea organiza spectacole în aer liber cu participarea a maximum 500 de spectatori, dar aceștia trebuie să fie așezați pe scaune la distanțe sigure. De asemenea, va fi un control foarte strict la intrare și se vor respecta toate normele de igienă, a mai afirmat Iohannis.

5. De la 1 iunie deplasările între localități se vor face liber. Nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

6. De la 1 iunie se vor putea relua competițiile sportive pentru sporturile care se practică afară, mai puțin pentru sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori în această etapă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.