De ce trebuie să instalezi o cameră video în mașina ta

O cameră auto este foarte utilă în trafic. Foto: Flickr / Eli Christman
O cameră auto este foarte utilă în trafic. Foto: Flickr / Eli Christman

Camerele auto sau camerele video de bord sunt camere mici, cu costuri mici de întreținere, care sunt tot mai populare printre șoferii din toată lumea.

Conducătorii de automobile aleg să instaleze camere video de bord pentru a se proteja în cazul unui accident. O cameră auto oferă liniște sufletească șoferilor în cazul în care aceștia sunt implicați într-un incident pe șosea, ei având dovada video a faptelor petrecute.

Dacă sunteți în căutarea unei camere pentru mașină, aici găsiți câteva modele moderne și ușor de folosit.

Aceste ”cutii negre” ale automobilelor pot fi foarte valoroase în special pentru oferirea de dovezi irefutabile a desfășurării evenimentelor. Instalarea unei camere video de bord vă poate scuti de multe bătăi de cap cu asigurătorii, dovedindu-se, de multe ori, o investiție foarte inteligentă.

Cu ajutorul unei camere video vă puteți apăra de șoferii violenți, pe care îi puteți raporta autorităților.

Majoritatea camerelor de bord înregistrează în Full HD și au vedere pe timp de noapte. Puteți opta pentru o cameră cu unghi de vizualizare mare, de aproape 180 de grade. Camerele video auto dispun și de alte funcții foarte utile pentru un șofer, cum ar fi detector de mișcare, senzor G, înregistrare ciclică și monitorizare a parcării.

O mașină care este dotată cu cameră video este în siguranță în parcare. Chiar dacă automobilul este avariat, veți putea să identificați rapid vinovatul.

Avantajele camerelor de supraveghere fixe

Camerele video sunt foarte utile și în protejarea locuințelor. Printre cele mai populare modele sunt camerele de supraveghere ip.

Acest tip este ușor de accesat cu ajutorul internetului de pe un smartphone sau laptop. Camerele transmit în timp real, iar prețul lor este foarte avantajos.

Supravegherea video este o tactică de securitate excelentă pentru orice fel de proprietate, inclusiv pentru casa dumneavoastră. Este o cale simplă de a vă ține locuința sub observație chiar și când nu sunteți acasă.

Companiile de asigurări consideră că o locuință supravegheată video este mai sigură, iar costurile pe care le veți avea cu asigurarea vor fi mai mici.

Mai mult, camerele fixe de supraveghere sunt foarte ușor de folosit, iar dacă aveți animale de companie pe care le-ați lăsat acasă, un sistem de supraveghere vă poate ajuta să le supravegheați și de la distanță.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.