De ce scade presiunea din centrala termică

De ce scade presiunea în centrala termică. Foto: emag.ro

De ce scade presiunea în centrala termică. Foto: emag.ro

De ce scade presiunea din centrala termică? Problemele cu centralele termice apar rar, însă aceasta este una pe care o puteți remedia și singuri, nu doar cu ajutorul unui specialist.

Centralele termice reduc mult din costurile cu încălzirea ale unei locuințe, însă și centrala trebuie să fie întreținută, îngrijită și supravegheată pentru a da cel mai bun randament.

Centrala termică vine la pachet cu un manual de utilizare, care ar trebui păstrat și consultat de fiecare dată când apare ceva nou în funcționarea acesteia. Dacă întâmpinați o problemă complicată, chemați un instalator.

De ce scade presiunea din centrala termică este o întrebare pe care și-o pun aproape toți utilizatorii.

Presiunea scăzută este o problemă cu care se confruntă toate centralele termice. Diminuarea presiunii se întâmplă, cel mai adesea, într-o perioadă mai lungă de timp. Dacă intervine brusc, atunci ar putea fi vorba de o defecțiune. În acest caz s-ar putea să fiți nevoiți să înlocuiți robineții de umplere, de exemplu.

Indiferent dacă funcționează cu gaz, electricitate sau combustibil solid, o centrală termică cu circuit închis este prevăzută cu un display digital sau cu un manometru care indică presiunea apei.

Presiunea optimă într-o centrală termică este de 1,5 bari, însă și nivelurile de 1 bar sau 2 bari sunt normale. Dacă păstrați presiunea între 1 și 2 bari nu veți avea probleme cu centrala termică.

De ce scade presiunea din centrala termică

Presiunea scade din mai multe motive, dar două sunt printre cele mai comune:

Este fie vorba de o scurgere în sistemul de încălzire, din care fac parte caloriferele și țevile de transportare a agentului termic. De asemenea, aerisirea recentă a caloriferelor poate duce la scăderea presiunii în centrala termică.

Orice scădere a presiunii apei din centralele termice poate fi remediată cu ajutorul robinetului de încărcare cu apă al acestora. Centrala trebuie să fie oplită, iar instalația să nu funcționeze timp de 30 de minute, înainte ca robinetul de încărcare să fie folosit.

Se întâmplă și ca presiunea să fie prea mare. Dacă presiunea din centrală crește peste 3 bari, supapa de siguranță a acesteia se va deschide, iar apa va refula. Se poate scădea presiunea și prin aerisirea caloriferelor, dar și direct din centrală, dacă este dotată cu un robinet de golire. Toate aceste operațiuni se fac cu centrala oprită.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version