De ce să instalezi un chatbot după ce activezi planul de web hosting?

Web hosting

Un chatbot reprezinta o interfata de comunicare, creata cu scopul de a ajuta potentialii clienti in procesul de achizitie. Un astfel de program reproduce interactiuni cu utilizatorii in serviciul de web hosting, fiind un aspect important pentru dezvoltarea unui business. Chatbotii sunt considerati asistenti personali grozavi, deoarece fac viata celor care-i acceseaza mai usoara. Atunci cand oameni nu doresc sa sune sau sa ceara ajutorul personal, acestia vor aprecia faptul ca nu trebuie sa mai completeze emailuri sau sa astepte la telefon.

Cat de eficient poate fi un chatbot?

Chatbotii sunt programati pentru a simula conversatiile intr-un mod cat mai apropiat de realitate. Asadar, raspunsurile lor si sectiunea de intrebari sunt pregatite in avans de catre cineva. Astfel, modul de comunicare ajunge ajustat in fiecare scenariu. Un chatbot poate ajuta orice client sa scape de nelamuriri si sa-l duca din punctul A in punctul B foarte rapid.

Ce fel de chatbot poti instala pe website?

Daca iti doresti un chatbot simplu pe serverul de web hosting, tot ce trebuie sa faci este sa cauti o aplicatie care sa-ti puna la dispozitie unul. Acesta poate avea un numar de raspunsuri limitate si adesea necesita o investitie pentru a obtine accesul la functii specifice. Exista insa si chatboti care sunt mai avansati. Acestia sunt asociati cu o platforma de mesagerie, cum ar fi Facebook, Twitter sau WhatsApp. Clientul se conecteaza la bot fie prin intermediul unui canal de tip text, fie prin unul de tip voce. In a doua situatie, botii sunt programati pentru a recunoaste vocea in scopul de a o transforma in text.

Aceste evenimente se produc prin intermediul componentei NLU, care ajuta la extragerea scopului discutiei si a entitatilor din solicitarea utilizatorului. Modelul de clasificare supervizat al intentiilor este antrenat pe o multitudine de propozitii de tip input si pe scopul discutiei tinta, existand inca un model de extragere sau folosindu-se campuri de informatii obligatorii. O alta componenta importanta a unui bot este NLG, care produce raspunsurile. Se utilizeaza o serie de template-uri pentru a face acest lucru.

Cum te poate ajuta un chatbot?

In primul rand, acest program te ajuta sa economisesti timp si bani in procesul de vanzare. Chatbotii sunt inlocuitori excelenti chiar si pentru emailuri in serverul de web hosting, deoarece pot sustine o rata de click mult mai mare. Din acelasi motiv, platformele de Ecommerce utilizeaza intotdeauna aceasta functie. De asemenea, procesul de upselling se poate automatiza si aceasta reprezinta o oportunitate excelenta pentru a castiga bani in plus.

Un alt beneficiu este reprezentat de relatiile cu clientii. Companiile pot face economii mari la acest capitol, datorita faptului ca nu mai sunt necesari la fel de multi angajati. Majoritatea apelurilor sau mesajelor catre serviciul clienti contin aceleasi intrebari. Asadar, tehnologia poate fi utilizata pentru preluarea lor de catre bot si pentru oferirea raspunsurilor. In cazul in care nu se poate raspunde, se va face redirectionarea catre un operator real. Cel mai puternic aspect al acestui mod de lucru este sistemul ce devine mai inteligent pe masura ce trece timpul.

De ce sa instalezi un chatbot pe serverul de web hosting?

Desi poti include pe website multe informatii despre afacerea ta, cei care te viziteaza pentru prima data au anumite intrebari. Un chatbot poate oferi raspunsurile la ele si va ghida oamenii in procesul de achizitie. Acestia raman activi 24/7 si te ajuta sa-ti maresti numarul de vanzari.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.