De ce s-a prăbușit avionul din Cuba. Anunțul făcut de companie

de ce s-a prăbușit avionul din cuba
Foto: Captură YouTube

De ce s-a prăbușit avionul din Cuba. Prăbușirea avionului din Cuba la data de 18 mai, la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul Jose Marti din Havana, a fost cauzată de o eroare umană, a anunțat compania mexicană care deținea aeronava, transmite AFP.

Compania Global Air, a cărei activitate fusese suspendată de autoritățile mexicane în urma accidentului, a anunțat că un studiu realizat de experți internaționali asupra cutiilor negre ale avionului Boeing 737 a descoperit că pilotul a decolat într-un unghi prea abrupt.

De ce s-a prăbușit avionul din Cuba

„Datele arată că echipajul a decolat la un unghi de ascensiune foarte abrupt, ceea ce a creat o lipsă de susținere ce a provocat prăbușirea aeronavei”, a anunțat compania într-o declarație pe Twitter.

Deși avea o vechime de 39 de ani, avionul care s-a prăbușit în luna mai a trecut inspecția realizată de autoritățile mexicane în noiembrie 2017.

Global Air împrumutase aeronava companiei de stat cubaneze Cubana de Aviacion pentru a realiza un zbor domestic de la Havana la orașul Holguin.

După decolare, avionul s-a prăbușit într-un câmp de cartofi din apropierea aeroportului și luat foc. La bord se aflau 113 persoane: 106 pasageri și 7 membri ai echipajului. Deși mai multe persoane au fost găsite în viață la locul accidentului și au fost duse la spital, multe dintre ele au murit ulterior din cauza rănilor.

La ora actuală, există o singură supraviețuitoare a zborului Cubana de Aviacion 972: Mailen Diaz, în vârstă de 19 ani. Tânăra este spitalizată, iar pronosticul medicilor este rezervat.

2018, un an dramatic pentru aviație

Din păcate, anul 2018 este unul foarte prost pentru aviația comercială. Dacă anul 2017 a fost declarat cel mai sigur din istorie pentru transportul aerian comercial, anul 2018 a adus în doar 4 luni tot atâtea tragedii.

În februarie, 71 de oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în apropiere de Moscova. Apoi, în martie, un avion s-a prăbușit în Nepal, iar 49 de oameni și-au pierdut viața.

În luna aprilie, 257 de persoane au murit când un avion militar s-a prăbușit în Algeria, iar pe 18 mai zborul Cubana de Aviacion 972 a avut un sfârșit tragic.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.