De ce s-a făcut verde apa în Canalul Grande al Veneției

Autoritățile italiene au reușit să dezlege misterul în ceea ce privește colorarea apei din celebrul Canal Grande. Zilele trecute, apa a decenit verde flurescent, iar autoritățile italiene au început imediat o investigație.

Potrivit analizelor, ar fi vorba despre o substanță non-toxică, care este utilizată în general pentru testarea apelor uzate.

Analizele au dezvăluit „prezenţa fluoresceinei în eşantioanele prelevate”, a precizat într-un comunicat Agenţia regională pentru protecţia mediului din Veneţia (Arpav).

Rezultatele de laborator „nu au demonstrat prezenţa unor elemente toxice în eşantioanele analizate”, a adăugat agenţia italiană, fără să precizeze însă originea prezenţei acestei substanţe în Canal Grande.

Fluoresceina este adeseori utilizată pentru a urmări traseul unor reţele de canalizare necunoscute sau pentru a identifica inversiuni produse în reţelele de ape uzate şi pluviale.

Schimbarea culorii apei din Canal Grande a fost semnalată de mai mulţi locuitori din Veneţia şi a suscitat numeroase întrebări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.