De ce nu vrea Uniunea Europeană ca România să exporte oi în Golful Persic

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Adriukaitis, i-a cerut ministrului Agriculturii din România, Petre Daea, să oprească exportul de oi vii din România în Golful Persic.

Comisarul european e îngrijorat de condițiile teribile în care sunt transportate animalele pe timpul verii.

”Ținând cont de prognoza meteo din zona Golfului Persic în iulie, în care temperaturile vor ajunge la 46 ℃, v-aș îndemna, ca un gest de responsabilitate, să opriți exportul iminent de oi”, a transmis oficialul european citat de euronews.com.

Europenii sunt îngrijorați că animalele suferă pe timpul transportului, iar alte țări, precum Australia, au renunțat deja la aceste operațiuni pe timpul verii.

În prezent, România este cel mai mare exportator de animale vii către țări din afara Uniunii Europene.

Țara noastră urmează să facă un transport de 70.000 de oi vii către țări precum Kuweit, Qatar și Emiratele Arabe Unite, animalele urmând să fie sacrificate în cadrul unui festival ce va avea loc în luna august.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.