De ce nu se fac mai multe teste pentru coronavirus. Explicația medicului Marinescu, de la „Matei Balș”

FOTO: manduretorre/Pixabay.com
FOTO: manduretorre/Pixabay.com

Medicul primar Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat, într-o intervenție la Digi24, că „sunt teste, cu condiția să le folosim atunci când este nevoie”.

„Nu e vorba neapărat de numărul de teste sau de costul lor, e vorba că aceste teste se fac în laboratoare specializate și presupun și personal avizat. Dacă faci foarte multe teste când nu ai neapărată nevoie, timpii de așteptare vor fi lungi. Altfel, la Matei Balș lucrurile se desfășoară normal, fiecare știe ce are de făcut”, a explicat doctorul Adrian Marinescu.

Medicul i-a sfătuit pe oamenii care bănuiesc că ar putea fi infectați cu coronavirus să nu meargă la spital, ci să sune la DSP.

Medicul Marinescu a mai spus că deocamdată situația este sub control, chiar dacă a crescut numărul de cazuri.

„E adevărat, avem o creștere a numărului de îmbolnăviri, dar acele cazuri noi erau aproape toate dintre cazurile deja monitorizate, în carantină sau în izolare la domiciliu. Ar trebui să ne fie teamă de situațiile noi care nu erau monitorizate. (…) Lucrurile sunt ținute sub control, anchetele epidemiologice sunt făcute corect. Sigur că rezultatele vin pe parcurs și ne așteptăm la o creștere și în zilele următoare”, a mai spus medicul Marinescu.

Grupul de comunicare strategică a anunțat luni dimineață încă 19 cazuri noi, iar bilanțul a ajuns la 158 de cazuri confirmate în România.

Potrivit sursei oficiale, cazurile au fost înregistrate în următoarele județe: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj-Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

FOTO: manduretorre/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.