De ce nu își doresc liberalii o dezbatere între Iohannis și Dăncilă

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Șeful de campanie al Partidului Național Liberal a declarat, după o discuție cu președintele Klaus Iohannis, că o dezbatere televizată cu Viorica Dăncilă, înaintea duelului din turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale, din 24 noiembrie, nu este oportună.

Klaus Iohannis, care a evitat interviurile nearanjate și orice contact necontrolat cu presa în primul mandat, nu pare să fie dispus să riște într-o dezbatere cu Viorica Dăncilă, liderul PSD și una dintre cele mai vulnerabile personalități politice din România când vine vorba de vorbitul liber.

”Pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere, democrația înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetățeanul. Mergem pe întâlniri cu cetățenii. Din momentul când va începe campania vom avea întâlniri cu organizațiile și cetățenii. Vom face și mitinguri”, a spus Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL la aceste alegeri prezidențiale, pentru Digi 24.

Acesta a adăugat că ”președintele nu se teme de o confruntare”.

”Din punctul nostru de vedere, credem că cei doi candidați sunt bine cunoscuți, au avut funcții executive în ultimii ani în România, activitatea lor, punctele lor de vedere sunt cunoscute și cred că o confruntare nu își are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus”, a mai dat din colț în colț liberalul.

”Dezbaterea este și ea o formă a democrației, face parte dintr-o campanie electorală sau nu, sunt foarte multe state unde nu au loc dezbateri între candidați”, a încercat să o scalde Motreanu, care merge din nou pe ideea de ”întâlnire directă cu cetățenii”, care, nu ține apă, deoarece mai mult de 99% dintre români nu îl vor întâlni direct niciodată pe Klaus Iohannis.

PSD a lansat ieri o invitație la o dezbatere electorală între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Președintele ar fi cerut sfatul oamenilor din echipa de campanie, iar aceștia au hotărât că fuga e cea mai bună soluție.

Mai mult, în urmă cu cinci ani, când Victor Ponta evita dezbaterea electorală, Klaus Iohannis îl acuza pe acesta de ”atitudine arogantă” și adăuga că o discuție televizată este ”atât de necesară”.