De ce nu au voie diplomații unguri la Ziua Națională a României

Ziua Națională a României (FOTO: MApN / Facebook)
Ziua Națională a României (FOTO: MApN / Facebook)

La activitățile diplomatice de Ziua Națională a României nu va participa niciun oficial maghiar, potrivit unei dispoziții date de ministrul de externe de la Budapesta, Peter Szijjarto.

”Întrucât maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie, ministrul pentru comerţ exterior şi al afacerilor externe a interzis tuturor diplomaţilor şi angajaţilor ministerului să participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională a României”, a precizat Ministerul de Externe al Ungariei, pentru Digi 24.

În urmă cu câteva zile, la recepția de Ziua Națională organizată de Ambasada României de la Budapesta nu a participat niciun reprezentant al guvernului maghiar.

De cealaltă parte, președintele român Klaus Iohannis a transmis un mesaj ”de optimism” românilor de 1 decembrie.

”1 decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim și simțim românește, în această zi specială să celebrăm trecutul și să privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Uniri este despre libertate, despre cum se poate împlini un ideal dacă toate energiile unei națiuni sunt puse în slujba unui țel comun. Semnificația acestei zile să ne fie permanent o sursă de inspirație pentru a construi o țară prosperă, demnă și unită în jurul unor proiecte majore. La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla. La mulți ani, România!”, a spus liderul român.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.