De ce e o idee bună să cuperi un laptop second hand

Foto: Pixabay

Un laptop second hand cumpărat dintr-un magazin de specialitate poate fi o investiție mai inteligentă decât într-un model nou. Iată de ce:

În primul rând – prețul. Laptopurile second hand sunt mult mai ieftine decât cele noi, iar aspectul financiar cântărește întotdeauna greu în ceea ce privește decizia finală asupra oricărei achiziții.

Cu toate că există temeri că laptopurile second-hand sunt de o calitate inferioară celor noi, acestea nu sunt neapărat fondate. Mulți evită varianta laptopurilor deja folosite gândindu-se că se vor defecta mai repede.

Electronicele care au fost returnate la producător fără să aibă nicio problemă sau defecțiune sunt, de asemenea, catalogate drept laptopuri second-hand. De exemplu, o companie poate decide să înnoiască toate calculatoarele pe care le folosește, iar în acel moment trimite computerele vechi înapoi la producător, care le testează, le verifică, eventual le înlocuiește unele piese, iar apoi le pune din nou în vânzare.

Dacă alegeți să cumpărați, totuși, un laptop second hand, vă sfătuim să o faceți dintr-un magazin de profil. Toate produsele sunt testate înainte de a fi scoase la vânzare, iar un laptop dintr-o clasă superioară, chiar și la mâna a doua, poate fi mult mai performant decât unul nou dintr-o gamă mai slabă, dar, mai important, și mai ieftin.

Majoritatea utilizatorilor de laptop își doresc un astfel de dispozitiv pentru a accesa internetul, pentru a urmări filme sau pentru a se juca. Dacă nu sunteți interesați de ultima categorie, un laptop normal second-hand este ceea ce vă recomandăm. Există și laptopuri de gaming second-hand, însă dacă sunteți cu adevărat un împătimit al jocurilor pe calculator, o configurație desktop este mult mai indicată.

Dacă lucrați de acasă, nu ezitați să cumpărați și o imprimantă second hand. Este mult mai ieftină.

Avantajele laptopurilor second hand:

1. Prețul e principalul atu al acestor dispozitive. De obicei, acesta este cu aproape trei sferturi mai mic decât prețul aceluiași model nou.

2. Produsele second-hand, la fel ca și cele noi, beneficiază de garanție.

3. Accesibilitate. Puteți cumpăra un laptop produs de un brand de top sub prețul unuia realizat de o companie mai slab cotată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.